Dampopen bouwen met Jaro Houtbouw!

Op deze pagina vertellen wij u alles over dampopen bouwen met Jaro Houtbouw. Als houtskeletbouwer zijn wij gespecialiseerd in dampopen bouwen, vandaar de toelichting op deze unieke bouwmethode. Onderstaand leest u een korte inleiding waarom dampopen bouwen is ontstaan.

 

In een woning, houten huis of chalet wordt door o.a. koken, douchen en bijvoorbeeld transpireren vocht geproduceerd. Deze waterdamp kunt u afvoeren door te ventileren, maar het vocht kan zich ook een weg banen door de constructie. Er ontstaan echter problemen, als deze vochtige lucht gaat condenseren in de houten constructie van uw huis of chalet.

 

Om condensatie in de constructie (met schimmelvorming en aantasting tot gevolg) te voorkomen, passen wij met regelmaat een dampremmende folie (en dampopen folie) toe in de constructie. Bij deze dampdichte manier van bouwen dient er goed geventileerd te worden, anders ontstaat er vochtophoping in het huishouden, met een ongezond binnenklimaat tot gevolg. Wij bieden u naast een doordacht ventilatiesysteem, óók de optie om met ons dampopen te bouwen. Bij deze unieke bouwmethode worden geen folies gebruikt, waardoor we ‘ademend’ bouwen!

 

Bouw een dampopen huis voor een gezond leefklimaat   Dampregulerend bouwen kan met Jaro Houtbouw

 

Natuurlijke isolatiematerialen bij dampopen bouwen

Vanuit biologisch oogpunt is een alternatief aangedragen om een bouwwerk dampopen te construeren, hierbij werkt Jaro Houtbouw niet met folies maar met natuurlijke isolatiematerialen. Een belangrijke aanleiding was dat het niet goed voelt om in een afgesloten 'plastic zak' te wonen. Bovendien werd er gezocht naar een manier om een constructie volledig op te bouwen met natuurlijke isolatiematerialen die gedurende de hele levenscyclus het milieu minimaal aantasten en een bijdrage kunnen leveren aan een gezond binnenmilieu. Los van het gezonde binnenklimaat dat wij behalen bij deze bouwmethode, is dit natuurlijk ook een groot voordeel van dampopen bouwen.

 

Bouw dampopen met natuurlijke isolatiematerialen   Ademend bouwen doordat u kiest voor Jaro Houtbouw

 

Dampopen bouwen voor een gezond leefklimaat

Doordat we gebruik maken van natuurlijke materialen, is een houten huis of chalet van Jaro Houtbouw natuurlijk ademend. Naast deze unieke manier van dampregulering, geniet u automatisch van een gezond leefklimaat wat resulteert in een behaaglijk wooncomfort. Daarbij wordt bij ons dampopen bouwsysteem de luchtvochtigheid gereguleerd door de constructie, zónder dat de isolatiewaarden negatief beïnvloed worden. Wilt u ook ademend bouwen en een gezond leefklimaat realiseren? Neem vrijblijvend contact op en laat u adviseren.

 

Dampopen bouwen met Jaro Houtbouw   Dampopen bouwen middels houtskeletbouw

 

Voordelen van dampopen bouwen

Dampopen bouwen, ook wel 'dampdiffusie open bouwen' genoemd, heeft veel voordelen. Hierboven vertellen we al iets over het gezonde binnenklimaat en het milieuvriendelijke aspect, maar er is nog iets wat Jaro Houtbouw u wil vertellen. Door een dampopen constructie te bouwen met natuurlijke isolatiematerialen houdt u namelijk de warmte binnen tijdens koude dagen en is het aanzienlijk langer koel tijdens warme dagen. Isolatiemateriaal met een natuurlijke vezel kan namelijk veel meer warmte opslaan, waardoor uw houten huis in de zomer veel langer koel blijft!

 

Dampopen bouwen in Elspeet door middel van houtskeletbouw   Realiseer een dampopen woning met een gezond leefklimaat

  

Ook dampopen bouwen? Meer informatie ontvangen over deze bouwmethode? Neem vrijblijvend contact op!


CONTACT AANVRAGEN    E-MAIL ONS!

 

HOUTSKELETBOUW ENERGIENEUTRAAL BOUWEN DAMPOPEN BOUWEN AARDBEVINGSBESTENDIG BOUWEN PREFAB BOUWEN