Houtskeletbouw bouwwerk bouwen? Wij zijn de Hout skeletbouw specialist!

Een bouwwerk bouwen in houtskeletbouw? Wij zijn de HSB specialist en kunnen u er alles vertellen over houtskeletbouw. Hier leest u o.a. wat houtskeletbouw is en wat de voordelen zijn van deze uniek bouwmethode. Jaro Houtbouw is gespecialiseerd in HSB, we hebben de beschikking over een eigen timmerfabriek waar we wekelijks houtskeletbouw constructies produceren. Alle bouwwerken, van complete woningen tot geïsoleerde bijgebouwen, worden door ons op maat gemaakt. Kortom, wij kunnen u alle informatie verschaffen over houtskeletbouw!

 

Een houtskeletbouw woning in aanbouw te Elspeet   Houtskeletbouw van boven gefotografeerd in Bergen

 

Wat is houtskeletbouw?

Houtskeletbouw is een bouwmethode, waarbij bouwwerken worden vervaardig uit hout. De basis van een dergelijk bouwwerk bestaat uit een houten skelet. Het houten skelet, bestaande uit (vuren) stijl- en regelwerk, kan worden voorzien van isolatie en installaties. Aan de buitenzijde brengen we over het algemeen gevelbekleding aan van hout of kunststof, u kunt echter ook kiezen voor een gemetselde schil. De binnenzijde van een houtskeletbouw woning, vakantiehuis of atelier, kan worden voorzien van houten beplating als afwerking. Gaat u de wanden behangen of sauzen? Dan brengen we gipsplaten aan en leveren we het behangklaar op! Op onderstaande foto's ziet u de voorbeelden:

 

Vellinghout op de wanden en houten beplating op de vloer   Gipsplaten tegen de wanden en tegelvloer als afwerking

Afwerking binnenzijde houtskeletbouw

  

Houtskeletbouw in combinatie met steen

Bij onze opgeleverde projecten heeft u het wellicht al gezien: houtskeletbouw in combinatie met steen! Het is misschien gebruikelijker om de buitenwanden te voorzien van houten gevelbekleding, denk aan vuren, ceder en/of lariks: maar hout in combinatie met steen behoort ook tot de mogelijkheden! In Ermelo en Elspeet zijn woningen van houtskeletbouw gerealiseerd door Jaro Houtbouw met steen aan de buitenzijde. Na de montage van het houten skelet, is de HSB woning voorzien van een gemetselde schil. Veelzijdiger kan het niet! 

 

Opbouw houten woning in houtskeletbouw te Ermelo   Houtskeletbouw woning met steen in Ermelo

Houten woning met gemetselde schil in Ermelo

  

Houtskeletbouw wordt steeds populairder

Zowel de wanden en het dak bestaan uit een vuren geraamte. Doordat het grootste gedeelte van een houtskeletbouw constructie bestaat uit hout, is houtskeletbouw enorm duurzaam. Mede door het duurzame aspect en de innovatie in houtskeletbouw, wordt deze bouwmethode steeds populairder. Ook architecten richten zich meer op hout en houtskeletbouw! De populaire eigenschappen van deze natuursoort bieden enorm veel voordelen, de keuze voor hout en houtskeletbouw is hierdoor niet verrassend.

 

Montage houtskeletbouw recreatiewoning in Westmaas   Vakantiehuis met cederhout in houtskeletbouw na montage

 

De voordelen van houtskeletbouw

Houtskeletbouw heeft naast het duurzame en ecologische aspect nog veel meer voordelen in huis. Hieronder beschrijven we de voordelen van HSB:

 

  • Hout is duurzaam maar ook zeer sterk, hierdoor is uw houten woning of luxe schuur veilig en oerdegelijk!
  • Hout is enorm bewerkelijk! Hierdoor kunnen wij vanuit onze fabriek alleen maar exclusief maatwerk leveren.
  • Hout is van nature isolerend, dit stimuleert de isolatiewaarden die we moeten behalen bij een houten huis.
  • Als u kiest voor hout, kiest u voor het milieu maar ook voor een gezond leefklimaat. Hierover meer bij ‘dampopen bouwen’.
  • Een bouwwerk van houtskeletbouw kan, los van de omvang en omstandigheden, in korte tijd opgebouwd worden!
  • Tot slot mogen we niet vergeten dat hout een warme en sfeervolle uitstraling heeft en betaalbaar is.

 

Houten recreatiewoning met cederhout in Westmaas   Binnenafwerking houten chalet van Jaro Houtbouw

 

Waarom kiezen voor houtskeletbouw

In het verleden zijn er in onze fabriek te Apeldoorn, naast houtskeletbouw, ook bouwwerken geproduceerd in houtstapelbouw. Echter, om de kwaliteitsnorm van Jaro Houtbouw te behalen en te voldoen aan diverse bouweisen, werken we alleen nog met houtskeletbouw. Naast alle voordelen van hout is houtskeletbouw, in tegenstelling tot houtstapelbouw, wind en waterdicht. Nog een reden om te kiezen voor HSB is de korte bouwtijd die we behalen, doordat we prefab bouwen. Hiermee reduceren we de bouwkosten en wordt bouwvocht tot het minimum beperkt.

 

Houtskeletbouw woning en bijgebouw in Sterksel   Houten woning van houtskeletbouw in Sterksel


Ook snel bouwen? Kies voor een bouwwerk in houtskeletbouw! Neem vandaag nog contact op en laat u adviseren:


CONTACT AANVRAGEN    E-MAIL ONS!

 

HOUTSKELETBOUW ENERGIENEUTRAAL BOUWEN DAMPOPEN BOUWEN AARDBEVINGSBESTENDIG BOUWEN PREFAB BOUWEN